Dojo MeiYo Craiova va ureaza Sarbatori Fericite !

Tuesday, March 11, 2014

Kamae - pozitia de baza


Kamae (構え) este un termen japonez folosit în artele marțiale. Se traduce aproximativ ca "postura". Kanji-il acestui cuvânt înseamnă "bază".

Kamae este o poziție de bază, definit ca fiind naturala. În ea, cele trei centre de greutate ale corpului sunt aliniate pe o axă verticală de gravitate. Aceste trei centre încep cu capul, apoi coloana vertebrala, și partea inferioară a abdomenului. Acest lucru permite o atitudine echilibrata, indiferent de poziționarea de picioare. De asemenea, ne permite să ne miștcam liber în orice direcție dorită.

Există cinci kamae de bază în Kendo : Jodan , chudan , Gedan , Hasso și Waki . Dintre acestea, chudan-nu-kamae (poziția de mijloc) este postura de bază. Acesta oferă un echilibru între atac și tehnici de apărare.

Kamae trebuie să fie diferențiata de la cuvântul Tachi , utilizat în artele marțiale japoneze, care înseamnă atitudine . În timp ce tachi se referă la poziția corpului, de la talie în jos, kamae se referă la postura a intregului organism, precum și ca incluzând postura mentală cuiva (de exemplu, atitudinea cuiva).


No comments: