Dojo MeiYo Craiova va ureaza Sarbatori Fericite !

Saturday, May 17, 2014

Bushido: Cele 7 vituti ale samuraiului

Bushido ( 武士道 ), care înseamnă Calea Războinicului, este un cuvânt japonez care este folosit pentru a descrie un cod de conduită al războinicilor samurai, un concept vag asemănător cu cel de cavalerism. Aceasta este un cod moral care pune accent pe cumpătare, loialitate, măiestrie în artele martiale și moarte onorabilă.
Bushido își are originile în neo-confucianism, dar este influențat puternic și de șintoism și budism, fiind un cod de conduită al samuraiului sau mai bine zis o „cale” pe care un bărbat trebuie s-o urmeze pentru a deveni războinic fără însă să-și piardă umanitatea. 
  • 义Gi - corectitudine
Fii cinstit în relațiile tale cu toată lumea. Crede în justiție. Pentru un samurai adevarat nu exista nuante de gri, în ceea ce privește onestitatea și justiția. Nu există decât bine sau rău.
  • 勇Yuu - curaj
Un samurai trebuie să aibă curaj eroic.
  • 仁Jin - bunăvoință
Prin antrenamente intense samuraiul devine rapid și puternic. Acesta nu este ca ceilalți oameni. Dezvolta o putere care trebuie să fie utilizate pentru binele tuturor. El are compasiune. Ajuta colegii în fiecare ocazie.
  • 礼Rei - respect
Samuraiul nu are nici un motiv să fie crud. Nu trebuie să-și dovedească puterea. Un samurai este politicos, chiar și cu dușmanii săi.
  • 诚Makoto - onestitate, sinceritate absolută
Atunci când un samurai spune ca va face ceva, acel lucru este ca și făcut. Nimic de pe acest pământ nu îl va opri să facă ceea ce el a spus că va face.
  • 名誉"名誉" Meiyo - onoare
Adevărat samurai are un singur judecător, în onoarea lui.
  • 忠Chuu - loialitate
Un samurai este extrem de loial față de cei din jurul său. Pentru războinic, cuvintele unui om sunt ca urmele sale: le puteți urmări oriunde merge.

No comments: